Over ons

In de jaren ‘90 speelt dirigent Bart Van Neyghem met het idee een brassband op te richten in Lennik. Hij vertrekt hiervoor vanuit het koperensemble Bacchus, dat reeds geruime tijd bestaat. Dit ensemble vult hij aan met de betere muzikanten van over het ganse land, de koppen worden samengestoken, een repetitielokaal wordt gezocht en gevonden en in februari 1998 ziet Brassband Bacchus voor het eerst het levenslicht.
Op 23 april 1998 volgt meteen de officiële persvoorstelling met een geslaagd concert en hoewel het fenomeen brassband vrij nieuw was in Lennik stond dit meteen op de landkaart. Vanaf dan ging het alleen maar bergop met de Lennikse band.

Bij Brassband Bacchus wordt ernaar gestreefd zoveel mogelijk vreugde te putten uit het musiceren zelf, waarbij de muzikanten hoge eisen stellen aan zichzelf en elkaar. Qua repertorium is dit orkest zeer flexibel. Naargelang het kader, de activiteit en het publiek varieert het programma van ernstig klassiek tot speels modern.
Bacchus komt bij elk concert verrassend uit de hoek, zowel qua muziekkeuze als inkleding.

Met dirigent Bart Van Neyghem aan het roer, neemt Brassband Bacchus van meet af aan deel aan gerenommeerde wedstrijden in binnen- en buitenland. Op hun palmares staan onder meer de wereldtitel in derde en tweede divisie, behaald te Kerkrade (Nederland), overwinning in Leeuwarden in tweede divisie, overwinningen op het Belgische kampioenschap in derde, tweede en eerste divisie en enkele mooie solistenprijzen. In 2022 bereikte Brassband Bacchus een nieuw hoogtepunt door ook de wereldtitel in eerste divisie binnen te halen op het WMC te Kerkrade.

Indien u vragen heeft over het reilen en zeilen van deze band, surf dan even naar de contactpagina en spoedig zal je vraag een antwoord krijgen.