Dirigent

Bart Van Neyghem

Bart Van Neyghem (°1965)  studeerde o.a. bij docent tuba G. De Volder aan het K.M.C. te Gent en behaalde er diverse eerste prijzen.  Daarnaast behaalde hij als instrumentist (tuba) aan de ‘Hochschule für Musik’ te Keulen het solistendiploma met de grootste onderscheiding en behaalde hij ook met de grootste onderscheiding het hoger diploma kamermuziek aan het ‘Conservatoire Royal de Musique’  te Brussel.

Bart is een enthousiast en gedreven pedagoog : hij doceerde aan het KMC te Gent en aan het KMC Bruxelles en is nu leraar aan de academie te Anderlecht.

Zijn grote passie is het dirigeren.  Hij studeerde aan het KMC te Brussel bij de heer N. Nozy, (voorheen commandant-kapelmeester van de Gidsen) en hij behaalde er zijn eerste prijs hafabra-directie.

Als uitvoerend musicus was Bart jarenlang solist-bastuba bij het Groot Harmonie-orkest van de Gidsen. Ook symfonisch heeft hij heel wat ervaring en werkte als freelance-muzikant voor muziekensembles zoals onder andere de Koninklijke Muntschouwburg, de Filharmonie van Antwerpen, het Filharmonisch Orkest van Luik en de WDR Bigband. 

Binnen de brassbandwereld zelf speelde Bart lange tijd bij het gerenommeerde Brassband Willebroek; zij behaalden reeds tot drie maal toe de titel van Europees kampioen.

een gedreven en druk bezet musicus…