Dirigent

Dirigent Bart Van Neyghem

een gedreven en druk bezet musicus…

Bart Van Neyghem (°1965)  studeerde o.a. bij docent tuba G. De Volder aan het K.M.C. te Gent en hij behaalde er diverse eerste prijzen.  Daarnaast behaalde hij als instrumentist (tuba) aan de ‘Hochschule für Musik’ te Keulen het solistendiploma met de grootste onderscheiding en behaalde hij nog met de grootste onderscheiding het hoger diploma kamermuziek aan het ‘Conservatoire Royal de Musique’  te Brussel.
Bart is een enthousiast en gedreven pedagoog : hij doceerde aan het KMC te Gent en aan het KMC Bruxelles en is nu leraar aan de academie te Anderlecht.
Zijn grote passie is het dirigeren.  Hij studeerde aan het KMC te Brussel bij de heer N. Nozy, (voorheen commandant-kapelmeester van de Gidsen) en hij behaalde er zijn eerste prijs hafabra-directie.

Als uitvoerend musicus is Bart momenteel solist-bastuba bij het Groot Harmonie-orkest van de Gidsen. Ook symfonisch heeft hij heel wat ervaring en werkte als freelance-muzikant voor muziekensembles zoals de Koninklijke Muntschouwburg, de Filharmonie van Antwerpen, het Filharmonisch Orkest van Luik, de WDR Bigband, …  Binnen de brassbandwereld speelde Bart zelf bij de Europese topbrassband uit Willebroek; zij behaalden reeds tot drie maal toe de titel van Europees kampioen.