Categorieën
Nieuws

Bacchus is wereldkampioen!

Om de 4 jaar worden de beste brassbands ter wereld geselecteerd voor het Wereld Muziek Concours in het Nederlandse Kerkrade. De verenigingen strijden er in verschillende categorieën om de wereldtitel.

Ook deze editie was Brassband Bacchus één van de deelnemende bands in de eerste divisie.
Meer nog, na de eerdere wereldtitels in 3e en 2e divisie, kroonde Brassband Bacchus zich afgelopen zondag tot wereldkampioen in de 1e divisie. Tijdens de uitvoering vielen alle puzzelstukjes van een lange voorbereiding in elkaar, tot een ware climax.


De muziekvereniging uit Sint-Martens-Lennik behaalde tegen een sterk deelnemersveld uit oa. Duitsland, UK, Zwitserland en Nederland de hoogste score op het plichtwerk Tallis Variations (Philip Sparke). De band wist daarnaast ook de jury te bekoren met de keuzewerken Adventurers (Martin Cordner) en Amundsen (Jonathan Bates). Goed voor een finale score van 95,5%, waarmee ze een mooie voorsprong konden houden op eerste achtervolgers Mercator Brassband (BE) en Brass Band Merum (NL).

Voor dirigent Bart Van Neyghem en zijn muzikanten is dit een unieke prestatie, en een nieuw hoogtepunt in een reeds mooi gevulde prijzenkast.