Categorieën
Nieuws

Bacchus Belgisch vicekampioen

Op zaterdag 26 november verzamelden tal van brassbands uit het hele land in Heist-op-den-Berg voor een nieuwe editie van het Belgisch Kampioenschap voor Brassbands. Een gelegenheid waarop Brassband Bacchus, als regerende wereldkampioen, niet kon ontbreken. De brassband uit Lennik trad er aan in de 1e divisie. Nadat de 2 eerdere edities niet konden doorgaan, stonden de zenuwen nog wat extra gespannen.

Dirigent Bart Van Neyghem en zijn muzikanten kwamen in een traditioneel sterk deelnemersveld als eerste aan de beurt en wisten meteen het publiek en de jury te bekoren met het plichtwerk ‘From San Marco Quarter’ (Joop Van Dijk). Later op de dag werd die muzikale prestatie nog bekrachtigd met het keuzewerk ‘Amundsen’ (Jonathan Bates).

Het leverde de band een totaalscore op van 94%, wat een ex aequo betekende op de eerste plaats. De spanning werd tot het uiterste gedreven, vermits de score op het plichtwerk uiteindelijk de doorslag moest geven over de winst. Hierbij moest Bacchus uiteindelijk de duimen leggen voor Brassband “de Grensbewoners” Smeermaas uit Limburg.

Desondanks werden de muzikanten uit Lennik bekroond met een mooie 2e plaats en kunnen ze opnieuw terugblikken op een geslaagde prestatie.

De vicekampioen van België is op 26 december te bewonderen op hun jaarlijks kerstconcert in de kerk van Asse-ter-Heide.